seo boeken glas voeten

SEO

Wat betekent seo?

Seo staat voor Search Engine Optimization. Een duur Engels woord om hoger te scoren in Google, zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. Een zoekmachine is bijvoorbeeld: Google, Bing of Ecosia.

Seo is eigenlijk een verzamelnaam voor technieken die je toepast om een website zichtbaar te maken in Google. Wanneer iemand een zoekopdracht intikt in Google, zou een goede seo-strategie ervoor moeten zorgen dat je zo hoog mogelijk bovenaan staat. Want hoe meer bezoekers je krijgt, hoe hoger uiteindelijk je omzet als deze bezoekers klanten worden.

Op de eerste pagina van Google vind je eerst de betaalde advertenties, Sea, Search Engine Advertising.

Voorbeeld: Je zoekt een hypotheek. Je tikt je zoekopdracht in en het eerste wat je ziet zijn de betaalde advertenties. De bedrijven die hier adverteren, betalen geld om op de eerste pagina te staan.

seo

Pas daaronder vind je de websites die bovenaan in Google staan zonder ervoor te betalen. Hier begint seo. Hier wil je uiteindelijk zijn, gratis.

 
 

 

 

seo wat is seo?

Nu het goede nieuws: Het is gratis! Ja, klopt, seo is gratis. Je kan het zelf doen. Je moet er wel wat voor over hebben en een hoop tijd in willen investeren, dat is de harde waarheid.

Seo is een werk van lange adem. Het is niet zo dat wanneer je de technieken netjes toepast, je automatisch op de eerste pagina terecht komt. Het kost tijd, veel tijd maar het loont. Zo hebben je teksten een belangrijk aandeel in je seo. Laat het toeval zijn dat wij best wel goed zijn in teksten schrijven voor websites…

Waarom staan wij niet op de eerste pagina van Google? Omdat wij er niet voor betalen. Onze website is ook nog niet oud genoeg om die extra punten te scoren bij Google. Maar je hebt ons gevonden dus doen we toch iets goed! 😊

Iedereen wil op die eerste pagina verschijnen. Is dat mogelijk? Ja, maar je moet geduld hebben. Google wil graag dat je keywords goed zijn, dat ze op de juiste plek staan, dat je teksten goed zijn, dat je backlinks hebt, dat je een autoriteit op je vakgebied bent en ga maar door. Dus al tik je elke box af die Google op de lijst heeft gezet, dan nog zal je niet op de eerste pagina staan omdat daar eerst de websites staan die ervoor betalen. Pas wanneer jouw website een tijd lang bestaat, gelooft Google dat jij de moeite waard bent om hoger te staan. Dat kan enige tijd duren. Helaas is dit de harde waarheid.

Maar dat komt wel! Met geduld en liefde voor jouw onderneming zal je erin slagen om hoger te scoren in Google!

nsplsh_7978525966737264795755mv2_d_2048_1536_s_1.jpg

Wij schrijven voor jou

Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, schrijven wij jouw websiteteksten.

517c30_62ca2a0edb37462bac9a375b2b7d43efmv1.jpg

Wij helpen je met schrijven

Omdat je zelf wel een woordje op papier kunt zetten, helpen wij je met de seo van jouw teksten.

nl_BENL_BE