Teksten

 
 

 

 

Waaruit bestaat een goede webtekst?

 
 

 

 

Teksten die speciaal geschreven zijn voor websites zijn anders dan ‘gewone’ teksten. Ze bevatten: seo, zoekwoorden of keywords en zorgen ervoor dat je internetmarketing up-to-date is.

Waarom is het maken van geen of weinig spelfouten zo belangrijk?Dit klinkt als een open deur intrappen maar het internet staat vol met schrijffouten, werkwoorden die verkeerd geschreven zijn, woordvolgorde die niet klopt, of gewoon woorden die fout geschreven zijn. Als teksten te veel fouten bevatten dan neemt de lezer die website niet meer serieus. De professionaliteit verdwijnt met spelfouten omdat het er zo stuntelig uitziet.

Wij zijn geen taalfoutenverbeteraars tot op het bot maar we houden wel van een tekst waar zo min mogelijk fouten in staan. Vind je het moeilijk om zelf teksten te schrijven voor je website? Geen zorgen, wij schrijven ze voor je.

Bekijk dit bericht van Instagram eens.

De tekst in dit bericht staat vol fouten maar dat zag je wel. Ook het taalgebruik is niet zo geweldig. Waarom niet? Het is goed om je bezoeker of lezer aan te spreken in je teksten want dat doen wij ook. Ook is het oké om een lichte spreektaal te gebruiken als het publiek waarvoor je schrijft dat nodig heeft. Bestaat je doelgroep bijvoorbeeld enkel uit tieners dan pas je je taalgebruik daarop aan. Schrijf voor je publiek!

Er staat ook te veel tekst. Als je een korte, pakkende tekst wil schrijven voor Instagram gebruik dan niet te veel woorden. Zo verliest het kracht en gaan mensen veel sneller verder scrollen.

Dit bericht is gewoon te veel van het ‘foute’. Lezers zullen zich hieraan storen en zo verlies je bezoekers en uiteindelijk…geld.

Waarom is dit bericht beter? De schrijfster gebruikt lichte spreektaal maar schrijft geen fouten. Zo spreekt ze haar doelgroep beter aan! Je ziet ook onmiddellijk waar haar bericht over gaat en dat vindt Google leuk.

De tekst is korter en dus sneller te lezen.

De vormgeving en de kleuren zijn passend waardoor het geheel in één oogopslag duidelijk is.

#katintbakkie #tkanallemaalzosimpelzijn

Wil je nog meer tips en advies?

nl_BENL_BE