Welkom bij The Spotlight Agency

Wij schrijven teksten die seo-vriendelijk zijn voor jouw website!

Startende ondernemers! Blijf lezen! Doorgewinterde ondernemers! Blijf ook lezen!

Je weet het nooit.

Wat betekent dat eigenlijk seo-vriendelijk?

Seo staat voor: search engine optimization. Eigenlijk is dat een duur woord voor: Google-favorietjes. Trucjes en aanpassingen die je aan je website moet doen om gevonden te worden door een zoekmachine en hoger te scoren. Waarom Google? Waar tik jij je zoekopdrachten in? Juist ja, in Google, zoals ongeveer de rest van de wereld doet. Behalve China dan, zij gebruiken Baidu. Maar laten we eerlijk zijn, Mandarijn is niet onze sterkste kant dus… .

Waaraan moet jouw website voldoen om Google-favorietje te worden?

Hieronder wat gratis tips, free, pour rien, no dinero, niente, voor niks. Zomaar…

– goede, vlotte tekst

– keywords of zoekwoorden

– snelle laadtijd

– afbeeldingen en video’s

– fijne user experience

– mobielvriendelijk

– toegepaste seo

– een toffe eigenaar hebben

Al de begrippen in bovenstaande lijst worden in andere blogs uitgelegd. Handig!

Kijk, elke dag komen er duizenden internetsites bij. No kidding, duizenden! Op dit moment, maar ook dat is erg relatief, zijn er 9 miljard websites. Laat dat even bezinken.

Dus dan mag jij een toffe ondernemer zijn die een fantastisch idee heeft, je moet opvallen tussen die andere 8.999.999.999 websites. Veel negens. En een acht. De bedoeling is dat jij uiteindelijk nummer 1 wordt in jouw niche.
Succes.

Betekent dat dan dat het niet kan? Veel datjes. Natuurlijk wel! Wij helpen je met stap 1 van jouw succes.

Door:
– schrijven van verdraaid goeie teksten voor jouw website.

– Jij kiest het taalgebruik!

Wil je ernstig taalgebruik waarbij de zakelijke toon primeert? Prima, gaan we voor. Sommige ondernemers houden meer van zakelijke taal dan van gemoedelijke spreektaal. Bovendien hebben sommige websites dit taalgebruik nodig. Als je een eigen zaak hebt in bijvoorbeeld medische benodigdheden dan is het niet de bedoeling dat daar misplaatste grapjes staan.

Nette, zakelijke schrijftaal wordt gelukkig nog erg gewaardeerd. Deze soort taal kan perfect geschreven worden zonder oubolligheid! Wij zijn bewonderaars van deze taal en ook van deze jongeman. Van hem ook.

Ben je een fan van gemoedelijkere schrijftaal. Ook dat kan. Zo kan je de lezer rechtstreeks aanspreken. Hé jij. Ja, jij daar!

Je kan enigszins wat losse uitdrukkingen gebruiken: “Dat is zeker en vast waar!” Of was het vast en zeker? De eeuwige taalstrijd tussen onze Noorderburen en wij. Maar daarover later meer.

Wij zijn ook fan hiervan. Ja, ook van onze Noorderburen. En van koffie.

Dan heb je de juiste toon gevonden die je wilt gebruiken voor jouw website.

Waaraan moet een goede tekst voldoen?

  • vlot geschreven
  • authentiek, geen woorden gebruiken die je anders ook nooit gebruikt.
  • geen spelfouten, dus ook geen dt-fout! Foei! Hierover later meer…
  • geen oude woorden gebruiken

 

Maar het allerbelangrijkste is dat de zoekwoorden of keywords op de juiste plek moeten staan. Zo pikt Google jouw site eruit als hij tussen die miljarden websites scrolt. Dat is nu de kunst: vlotte schrijftaal met keywords combineren. Dat is dus wat wij bedoelen met seo-vriendelijke teksten. Daar zijn wij gewoon goed in. Naast heel veel dingen waarin wij niet goed in zijn zoals: motorrijden, behangen, gras maaien of slechte koffie drinken met niet-zo-leuke-mensen. Al houden we wel van koffie. Dat wel.

Dus wij schrijven seo-vriendelijke teksten voor jouw website.

Iets geleerd? Laat het weten! Geef een reactie onder deze blog.

 Kunnen wij gezellig lezen met een kop koffie.

nl_BENL_BE